Hlavní obsah

Žena lhala, že je těhotná a chtěla po muži další a další peníze

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z podvodu obvinili ostravští kriminalisté 31letou ženu, která na základě vylhaného tvrzení, že je těhotná, obrala jednoho muže o 10,5 tisíce korun. Podvodnice chtěla od muže víc peněz, ten ale už na další žádosti nereagoval. V pátek o tom informovala policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Foto: Lukáš Silný, Novinky

Ilustrační foto

Článek

S ženou se měl muž podle policistů náhodně seznámit v jedné z provozoven na Stodolní ulici v Ostravě letos v lednu. Ta ho pak opakovaně kontaktovala na začátku března, kdy mu lživě tvrdila, že je těhotná a chtěla po něm peníze.

„Od poškozeného tak postupně vylákala 10 500 korun,“ uvedla Holčáková.

Žena pak požadovala i další peníze v řádech tisíců korun s odůvodněním nákladnějšího údajného zákroku. „Například měl být úkon dražší vzhledem k existenci vícečetného těhotenství, dvojčat. Muž však již na další požadavky nereagoval,“ doplnila mluvčí.

Jak policisté zjistili, jednalo se ženu, která byla v posledních třech letech už pro podvod odsouzena, a nevymyslela si jen těhotenství, ale i jméno a příjmení.

Za podvod jí v případě prokázání viny hrozí až tři roky za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám