Hlavní obsah

Žena, která ubodala zákaznici, škrtila před dvěma týdny návštěvnici pražské kavárny

Právo, Stáňa Seďová
Praha

Útočnice, která ve čtvrtek v nákupním centru na pražském Smíchově ubodala zákaznici (54), byla v den vraždy propuštěna z psychiatrické léčebny v Bohnicích, kam se dostala proto, že se před dvěma týdny pokusila uškrtit mladou ženu v kavárně na pražském Újezdě. Napsal to server iDnes s odvoláním na pracovnici podniku. Podle serveru měla útočnice v léčebně konflikty, těsně před propuštěním prý vyhrožovala jiné pacientce.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Oběť zůstala ležet mezi oblečením

Článek

Třiatřicetiletá útočnice přišla v úterý 5. července odpoledne do kavárny na pražském Újezdě, kam chodila několik let. Následně dorazila do podniku skupina  mladých žen. Během doby, kdy obsluha připravovala kávu, se z toalety ozval křik. Když zaměstnanci vběhli dovnitř, spatřili útočnici, která měla svlečené tričko a škrtila jím mladou ženu.

„Triko jí hodila zezadu přes hlavu. Napadená zákaznice byla v šoku, naštěstí ale neutrpěla žádné fyzické zranění. Podařilo se jí prý totiž mezi svůj krk a škrtící tričko vsunout ruku,” popsal server svědectví kavárnice, podle níž se personál a kamarádky zajímaly o přepadenou ženu, zatímco útočnice se klidně vrátila ke svému stolku a pokračovala v konzumaci.

BEZ KOMENTÁŘE: Místo vraždy v obchodním domě. Archivní záběryVideo: Novinky

Policisté v pátek potvrdili, že útočnice byla skutečně propuštěna z léčebny ve čtvrtek ráno, tedy pár hodin před útokem.

„V nákupním centru si vyhlédla zcela náhodnou oběť, kterou se rozhodla usmrtit několika ranami nožem. Vražednou zbraň si žena opatřila přímo v obchodě. Kriminalisté v průběhu dnešního dne 33letou ženu obviní z trestného činu vraždy. V současné době se žena nachází v policejní cele. Motivem, duševním stavem obviněné a okolnostmi jejího propuštění z psychiatrického zařízení se kriminalisté nadále zabývají,“ informovala mluvčí pražské policie Iveta Martínková.

O propuštění rozhodli lékaři

Ředitel Psychiatrické nemocnice Bohnice Martin Hollý potvrdil, že vražedkyně byla skutečně jejich pacientkou. Zda bylo její propuštění chybou, nyní zkoumají.

„Byla propuštěna ve stabilizovaném stavu, s nastavenou medikací a v plném vnímání reálného světa. Celý případ podrobně prošetřujeme. Jakmile bude šetření ukončeno, zveřejníme tyto informace. Psychiatrická nemocnice Bohnice vyjadřuje hlubokou lítost nad tímto incidentem, nicméně v případě dříve léčených nebo zdravých lidí nelze nikdy garantovat nulovou pravděpodobnost agresivity k ostatním lidem ve společnosti,“ řekl Právu Hollý.

Léčbu útočnice podle jeho slov soud nenařídil. O jejím propuštění nerozhodl soud, ale lékaři.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám