Hlavní obsah

Žena bodla přítele 20centimetrovým nožem, zachránili ho sousedi

Hluk

Šestačtyřicetiletý muž z Uherskohradišťska skončil ve Fakultní nemocnici v Olomouci poté, co ho jeho o rok starší družka bodla do hrudi nožem. Žena byla obviněna z pokusu o vraždu, řekl mluvčí krajské policie Petr Jaroš. Pokud ji soud uzná vinnou, hrozí jí deset až 18 let vězení.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Žena se se svým partnerem nepohodla v pondělí ve svém bytě v Hluku při přípravě jídla v kuchyni. Chtěla, aby byt opustil, muž to ale odmítal a stále seděl za kuchyňským stolem. Jeho opilá přítelkyně ale zrovna držela v ruce nůž s dvaceticentimetrovou čepelí, který místo porcování kuřete namířila na svého druha, jehož nečekaně bodla do hrudníku.

"Zraněný se v bolestech sesunul na podlahu a silně krvácel. Žena jej bez pomoci nechala ležet na zemi a až po několika minutách zašla k sousedům, kterým řekla, co před chvílí udělala. Sousedé neváhali, poskytli muži první pomoc a zajistili příjezd lékaře," popsal Jaroš s tím, že muž přežil jen díky pohotové reakci sousedů a odborné pomoci.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Policisté ve Zlínském kraji již letos podobný případ zaznamenali. V červnu devětačtyřicetiletý muž pobodal ve Vsetíně o rok mladší partnerku. Důvodem útoku bylo zřejmě to, že se žena chtěla s útočníkem rozejít. Kriminalisté muže obvinili také z pokusu o vraždu, za což mu u soudu v případě uznání viny hrozí stejný trest jako ženě z Uherskohradišťska.

Reklama

Výběr článků

Načítám