Hlavní obsah

Ze znásilnění ženy v Olomouci podezírá policie cizince z Východu. Už ho obvinila

Právo, Miloslav Hradil

Kriminalistům se podařilo dopadnout třiatřicetiletého cizince z východní Evropy, který podle nich minulý týden ve středu krátce před půlnocí znásilnil v olomoucké městské části Hodolany o čtyři roky mladší ženu. Svou oběť si podle policistů vybral náhodně. Byl již obviněn.

Foto: Policie ČR

Muž podezřelý ze znásilnění na snímku z bezpečnostní kamery.

Článek

„Žena se vracela z centra města do místa svého bydliště. Obviněný si ji náhodně vytipoval, vydal se za ní a v místě, kde jsou u Hodolanské křižovatky křoviska, využil příležitosti, ženu uchopil a odtáhl ji do křoví, kde došlo ke znásilnění,“ řekla v pátek policejní komisařka Alena Dudešková.

„Ta osoba (podezřelý) nám z kriminálního prostředí známa nebyla, vyšetřování nám také komplikoval stav oběti. Po psychické stránce to může mít pro ni závažnější následek,“ uvedl vedoucí olomouckého územního odboru Policie ČR Jiří Musil.

Muže, který se skrýval v Olomouci, zadrželi policisté tento týden v noci na čtvrtek. Na Olomouc ani na Českou republiku nemá žádné vazby. „S Olomoucí nemá nic společného, pobýval zde náhodně a oběť si vybral také náhodně. K činu se nedoznává, moc s námi nespolupracuje, ale na základě zjištěných stop se podařilo shromáždit důkazy dostatečné ke sdělení obvinění,“ poznamenal Musil.

Českem jenom projížděl

Podle Dudeškové cizinec zřejmě Českou republikou pouze projížděl, není zde nijak zaregistrován. Jeho případnou trestní minulost v zemi, odkud pochází, policisté zjišťují. Policistům při pátrání pomohly zejména záznamy z bezpečnostních kamer kasina, které je poblíž místa činu.

Díky nim kriminalisté zjistili i podobu člověka, kterého z násilného trestného činu podezřívali. Následně prostřednictvím médií snímky zveřejnili a požádali veřejnost o spolupráci při pátrání. „Na základě spolupráce s veřejností se osobu podařilo identifikovat,“ dodal Musil.

Cizinec je obviněný z trestného činu znásilnění. Hrozí mu až deset let vězení. Byl podán návrh na jeho vzetí do vazby.

Reklama

Výběr článků

Načítám