Hlavní obsah

Ze čtyřčlenné posádky nikdo nepřežil

Novinky, Pavel Peňás
CHEB

Celá čtyřčlenná posádka zahynula v pondělí večer ve vraku osobního auta audi u Okrouhlé mezi Chebem a Mariánskými Lázněmi. Po střetu s protijedoucím fiatem se jejich vůz přetočil na střechu a skončil v příkopu. Těla uvězněná v plechové pasti hasiči vyprošťovali hydraulickými nůžkami půl hodiny.

Článek

Přitom řidič, který měl zřejmě nehodu na svědomí, bezohledně ujel. "Při projíždění táhlé pravotočivé zatáčky vjel z nezjištěných příčin do protisměru, kde se bočně střetl s protijedoucím vozem Fiat Bravo. Fiat se po nárazu dostal do smyku, řidička přejela do protisměru, kde se střetla s vozem Audi 80 se čtyřmi pasažéry," popsala průběh nehody mluvčí chebské policie Martina Hrušková.

Následky srážky byly děsivé. "Audi skončilo mimo vozovku v příkopu, silně zdemolované a na střeše. Všichni čtyři lidé uvnitř byli na místě mrtví," popsal stav vozu mluvčí krajských hasičů Vladimír Meluzín.

Posádka fiatu vyvázla jako zázrakem

Podle zjištění policistů řídil 26letý muž. S ním zahynuli dva mladíci ve věku 20 a 17 let a 14letá dívka. "Když na místo dorazili hasiči, byla už posádka fiatu z vozu venku. Čtyři oběti dopravní nehody vyprostili z vraku audi hasiči poté, co dopravní policie skončila vyšetřování na místě neštěstí. Vyprošťování trvalo asi třicet minut," uvedl Meluzín. Posádka fiatu vyvázla jako zázrakem. Osmatřicetiletá řidička měla vážná zranění, zlomeninu nosu, kotníku a četné pohmožděniny. "Pacientka je hospitalizovaná na chirurgickém oddělení," potvrdil ředitel chebské nemocnice Milan Burša. Dvě ze tří dětí ve věku 13, 14 a 15 let, které žena vezla, byly ošetřeny s lehčími zraněními.

Pátrá se po neznámém řidiči

Policisté v souvislosti s nehodou začali pátrat po pravděpodobném viníkovi. "Příčiny nehody jsou ještě v šetření, pátráme ale po řidiči pravděpodobně Audi řady A3, A4 nebo A6 černé barvy s perleťovým povrchem," uvedla chebská policejní mluvčí Hrušková.

Podle místních je úsek u Okrouhlé nebezpečný. "Rovná široká silnice svádí k rychlé jízdě. Lidi si ale neuvědomují, že to tu není dost přehledné. Navíc v okolí přehrady často vzniká na silnici náledí," tvrdí majitel jedné z rekreačních chat u přehrady. To potvrzuje i nehoda, která se jen tři kilometry od místa pondělní tragédie stala 10. ledna. Tehdy při havárii zahynuli dva lidé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám