Hlavní obsah

Zdrogovaný řidič BMW ujížděl policistům

– Hradec Králové
Novinky, hlk

Královéhradecká policie v úterý zveřejnila záběry z noční honičky s 23letým řidičem BMW, který se před jízdou „posilnil“ pervitinem. Mladý řidič navíc jezdil navzdory zákazu řízení, který mu byl již v minulosti vysloven.

BEZ KOMENTÁŘE: Královehradečtí policisté pronásledovali zdrogovaného řidičeVideo: Policie ČR

 
Článek

Případ se odehrál kolem půl druhé v noci 5. května. Na tísňovou linku policie zavolal muž a ohlásil, že na Gončárově třídě a v Lipkách na Královéhradecku se vysokou rychlostí prohání černé BMW se zakrytou poznávací značkou.

Policejní hlídka, která na místo dorazila, spatřila na jedné z křižovatek ve městě vozidlo odpovídající popisu. Zmíněné vozidlo tedy za jízdy vyzvala k zastavení světelným výstražným znamením „STOP“.

„Řidič však nereagoval, a naopak začal zvyšovat rychlost a hlídce se snažil městem ujíždět. Podezřelé vozidlo ujíždělo ulicí Sokolskou a přes kruhový objezd pokračovalo směrem na Nový Hradec Králové rychlostí 160 až 180 km/hod. Směřovalo mimo město, kde po silnici I/35 pokračovalo směrem na Holice. V té době byl řidič stále pronásledován policejní hlídkou, ke které se přidali i policisté z Pohotovostního a eskortního oddělení se služebním vozidlem,“ řekla k případu mluvčí policie Lenka Burýšková.

Jízda bez řidičáku

Dechová zkouška po dopadení řidiče byla sice negativní, ovšem test na návykové látky ukázal na přítomnost methamphetaminu. Řidič se pak policistům přiznal, že předchozí den užil pervitin. Odběrům krve a moči se však podrobit odmítl.

„Policisté na místě zjistili, že se jedná o 23letého muže z Liberecka, který neměl navíc k řízení oprávnění, neboť mu byl v minulosti vysloven zákaz řízení a předběžně zadržen řidičský průkaz, který si však neobnovil. Policisté u něj navíc nalezli 0,3 gramu podezřelé látky, pravděpodobně pervitinu. Další jízdu řidiči proto zakázali a převezli jej na protialkoholní záchytnou stanici,“ dodala Burýšková.

Řidič je nyní podezřelý ze spáchání hned několika přestupků. Trest mu hrozí jak za dopravní přestupky a neuposlechnutí výzvy k zastavení vozidla, tak za řízení pod vlivem drog a přechovávání návykové látky.

Reklama

Výběr článků

Načítám