Hlavní obsah

Zdrogovaný muž doloval v Brně baterii z auta, sledovala ho kamera

Právo, mh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Na muže, který se krčil se zapnutou svítilnou u parkujícího nákladního vozu, se v pondělí kolem páté hodiny ráno zaměřila obsluha kamer městské policie v Brně - Vinohradech. Strážníci nahráli, jak se kolem sebe obezřetně rozhlédl a potom v podřepu vsunul ruce do prostoru, kde jsou v boční části vozidla umístěné autobaterie. Následně si pro podezřelého přijeli.

Strážníci přistihli zloděje autobaterieVideo: MP Brno

 
Článek

„Na detailních záběrech strážníci zaznamenali i nářadí, kterým si pomáhal při pokusech akumulátor uvolnit. Muž sebou v jednom okamžiku trhl, když se pod vozidlem výrazně zajiskřilo.

Zhruba o minutu později poodstoupil k vedle odstavenému osobnímu autu a nečinně postával ve dveřích, čímž chtěl patrně zmást přijíždějící autohlídku městské policie,” popsal mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

„Strážníkům na jejich dotaz odvětil, že pouze na někoho čeká. Když mu řekli, že ho sledují kamery, přiznal se k úmyslu autobaterii odnést. Tomu nasvědčovala i skutečnost, že na akumulátoru chyběl kryt a leželo na něm nářadí. Ve vozidle byly autobaterie dvě, každá přibližně v hodnotě sedmi tisíc korun,“ uvedl mluvčí.

Loupež v Brně: Dvě minuty a hodinky za 20 milionů byly v kapsách zlodějů, ujeli v Audi A6

Krimi

Strážníci dále zjistili, že muž na místo přijel vedle stojícím osobním peugeotem s propadlou technickou prohlídkou.

Muž také přiznal, že nevlastní řidičské oprávnění. Nakonec nebyl schopen předložit doklady od vozidla ani vysvětlit strážníkům, kde k autu přišel. Muž byl sice střízlivý, ale státní policisté ho po příjezdu nechali podstoupit i zkoušku na přítomnost návykových látek, a ta prokázala užití drog.  Případ jim proto předali kvůli podezření ze spáchání trestného činu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám