Hlavní obsah

Zdrogované nechtěli pustit do restaurace, skončilo to pokusem o vraždu

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperk

V krveprolití se proměnila v pátek v noci hádka personálu restaurace v Šumperku s 32letým mužem a 26letou ženou, kteří se domáhali vstupu, přestože byl lokál plně obsazen. Oba byli pod vlivem drog. Muž zranil nožem dva lidi a čelí obvinění z pokusu o vraždu, uvedl v úterý krajský policejní mluvčí v Olomouci Josef Bednařík.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Událost se stala v pátek před 23:00. „Muž a žena se společně domáhali vstupu do restaurace. Personálem podniku jim bylo skrze uzavřenou mříž hlavního vchodu sděleno, že je restaurace plně obsazena. Ti tuto informace nechtěli akceptovat a začali kopat do mříží a osobám uvnitř vyhrožovat,“ popsal Právu počátek případu Bednařík.

Muž podle něj držel v ruce nůž a vyhrožoval přítomným podřezáním, žena zase tvrdila, že všechny postřílí, přičemž držela v ruce střelnou zbraň. Jeden z hostů zavolal na policii.

„Oba výtržníci pokračovali ve vyhrůžkách v prostoru mezi vchodem do baru a vedlejším oknem, ze kterého vyskočil na ulici 37letý muž ze Šumperka. Ten byl okamžitě napaden 32letým mužem, který ho opakovaně bodnul a způsobil mu tak život ohrožující zranění,“ uvedl mluvčí.

Žena do pobodaného muže ještě kopala

Agresor podle něj pokračoval v útoku i poté, co zůstal muž ležet na zemi. Bodal do něj až do doby, než z podniku vyběhl 32letý muž, který útočníka od poškozeného odstrčil a pokusil se mu vzít nůž, přičemž sám utrpěl řeznou ránu na levé ruce.

„Šestadvacetiletá žena ještě do vážně zraněného 37letého muže kopala. Přivolaná policejní hlídka oba útočníky zadržela. Sedmatřicetiletý muž byl s těžkým zraněním převezen do nemocnice v Šumperku. Dalším šetřením bylo zjištěno, že 32letý útočník byl pod vlivem alkoholu a amfetaminu a 26letá žena pod vlivem amfetaminu,“ uvedl Bednařík.

U ženy byla zajištěna plynová pistole, se kterou vyhrožovala přítomným osobám v baru. Muž byl vzat do vazby a žena, která byla obviněna ze spáchání trestného činu výtržnictví, je stíhána na svobodě. „Muži hrozí trest odnětí svobody na deset až osmnáct let a ženě až na dvě léta,“ dodal policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám