Hlavní obsah

Zdravotníci ve Zlíně uvízli v utrženém výtahu

Právo, bed

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Posádku zdravotnické záchranné služby, která v sobotu uvízla v utrženém výtahu v jedné z výškových budov v centru Zlína, museli vyprostit hasiči. Zdravotníci tam byli povoláni k případu dušnosti staršího muže.

Článek

„Část posádky nastoupila do výtahu a chtěla s potřebnou zdravotnickou technikou vyjet do čtvrtého podlaží,“ uvedl krajský mluvčí hasičů Ivo Mitáček. Plně obsazená kabina vyjela do třetího patra, ale tam se kvůli technické závadě utrhla a sjela asi o dvě patra dolů. V mezipatře ji zastavily bezpečnostní brzdy.

Další člen posádky, který šel k bytu po schodišti, přivolal hasiče. Na místo musel mezitím vyjet náhradní tým zdravotníků, který pacienta po poskytnutí pomoci převezl do nemocnice. Hasiči posíleni o lezeckou skupinu výtah uvolnili a uvězněné záchranáře vysvobodili.

„Uvolnění výtahu nebylo jednoduché a závadu pomohl odstranit až příjezd odborníka ze servisní firmy,“ doplnil Mitáček. Při události nebyl nikdo ze zdravotníků zraněn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám