Hlavní obsah

Žďárská útočnice byla nepříčetná, ukázaly znalecké posudky

Právo, ČTK, pch
Žďár nad Sázavou
Aktualizováno

Šestadvacetiletá žena, která loni v říjnu podle policie ubodala ve Žďáru nad Sázavou studenta, byla v době činu nepříčetná. Informovala o tom v pondělí krajská policejní mluvčí z Vysočiny Dana Čírtková. O dalším postupu v kauze vraždy ve žďárské škole rozhodne státní zástupce.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Na snímku z 15. října 2014 policisté přivádějí ženu k jihlavskému okresnímu soudu, který rozhodoval o jejím vzetí do vazby.

Článek

„Ze závěrů znaleckého zkoumání vyplývá, že obviněná nebyla v době spáchání činu příčetná. Z tohoto důvodu bude spis předložen státnímu zástupci k dalšímu posouzení,“ uvedla policejní mluvčí.

Žena byla podle mluvčí propuštěna z běžného oddělení vazební věznice v Brně a přemístěna do zdravotnického zařízení.

Závěr znaleckého posudku se nelíbí otci zavražděného studenta Kamilu Vejvodovi. „Čin si pečlivě připravila a naplánovala, to přece neudělá nepříčetný člověk. Navíc u výslechu údajně vypověděla, že léky nebrala, že je zdravá," řekl Vejvoda.

Kriminalista popisuje útok ve střední školeVideo: Česká televize ČT24

Případ šokoval veřejnost 14. října loňského roku. Tehdy ráno před zahájením vyučování vnikla 26letá žena z Ostravska do šaten jedné ze středních škol ve Žďáru nad Sázavou. Nožem zranila tři lidi a usmrtila 16letého studenta, který přišel na pomoc spolužačce.

Foto: Jana Pechová, Právo

Lidé před školou zapalují svíčky

Záhy se ukázalo, že útočnice je pacientka trpící schizofrenií. Žena byla loni v únoru propuštěna z ústavní péče, kde pobývala z nařízení soudu, protože již v roce 2012 zaútočila na žáky v Havířově.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám