Hlavní obsah

Zavražděný školák z Hanušovic měl na těle desítky ran

HANUŠOVICE

Chlapec měl podle výsledků pitvy na těle několik desítek bodných ran. Řekl to policista, který si nepřeje být jmenován. Jeho spolužák, který se k vraždě přiznal, byl už ve středu přemístěn na dětské oddělení psychiatrické léčebny.

Foto: BHC Most

Pohár StarColor – billiard-hockey šprtec & air-hockey

Článek

Mrtvý školák byl nalezen v pondělí 25. října. Podle původních informací záchranářů zasadil vrah třináctiletému Honzovi dvě bodné rány do hrudníku a do ruky. Chlapec také utrpěl rozsáhlé řezné zranění.

"Podle lékařů, kteří pitvu prováděli, bylo ran několikanásobně více. Mluvili však především o rozsáhlém poranění v oblasti hrtanu," řekl ČTK jeden z olomouckých lékařů. Podle informací ČTK šlo údajně o čtyři desítky ran.

Mnohačetná poranění potvrdila také severomoravská policejní mluvčí Dagmar Bednarčíková. "Vzhledem k věku dítěte šlo o mimořádně brutální útok," uvedla.

Stojí za smrtí školní šikana?

"Za vším prý stojí šikana, která ve škole už dlouho vesele bují. Lidí říkají, že po tom nešťastníkovi nějací výrostci požadovali cigarety a protože je nepřinesl, tak ho zabili," řekla Právu žena středního věku před prodejnou Potraviny u Kohlů.

"Byl to úplně normální kluk. Znala jsem ho. Je to hrůza. Všichni jsou tady vyděšeni. To víte, jsme malé město a nikdy se tady něco tak strašného nestalo. A ten nebožák tam ležel tak dlouho. Pohřebáci ho odváželi až o půl jedné," přidala se prodavačka ze zmíněného obchodu.

"Šikanu jsme ve škole prověřovali letos v lednu. Tehdy se jeden chlapec bál jít do školy, svěřil se s tím příbuzným, ti nám to nahlásili a vyšetřování jeho slova potvrdilo. Šikanujících i šikanovaných bylo více. Věc jsme ale kvůli mladistvému věku pachatelů museli odložit," potvrdil Právu mluvčí šumperských policistů Josef Ostřanský.

Starosta Hanušovic Petr Malcharczik (SŽJ) o neštěstí i zmíněné šikaně hovořit odmítl, byť právě město je zřizovatelem školy. "Nebudu se k ničemu vyjadřovat," řekl Právu Malcharczik do telefonu a ihned poté zavěsil.

Reklama

Výběr článků

Načítám