Hlavní obsah

Zavražděný barman dříve pracoval u policie

Novinky, Petr Knötig
BRNO

Barman zavražděný v noci na středu v herně Apach v Bratislavské ulici v Brně dříve pracoval u policie. Pětapadesátiletého kolegu našla pracovnice herny s nepřetržitým provozem spolu s policisty. Oběť měla rozsáhlá zranění po celém těle, policie zatím nechce říci, zda byla způsobena střelnou zbraní nebo nožem.

Článek

"Žena, která šla muže střídat, si všimla, že v herně nesvítí světlo, což se jí zdálo podivné. Proto si vyžádala asistenci policejní hlídky, se kterou vešla dovnitř. Uvnitř u baru pak společně našli muže na zemi s rozsáhlými poraněními, která zatím nemůžeme specifikovat a vše určí až soudní pitva," řekla na místě Kamila Janíčková z jihomoravské policejní správy v Brně.

Vrah zhasl světla

Místo první letošní vraždy v Brně uzavřeli policisté, kteří zajišťovali stopy celé dopoledne. Podle prvotního ohledání těla muž zemřel mezi půlnocí a pátou hodinou ráno. Vrah byl zřejmě posledním, kdo do herny vůbec vstoupil. Po činu zhasnul světlo, aby to vypadalo, že je zavřeno. Motivem se zdá být loupež. Podnik je umístěn jen několik metrů od dopravního inspektorátu.

Je to velká rána, uvedl majitel

"Sem chodilo poměrně dost lidí, ale hlavně přes den. Podle toho, co o tom vím, tak tady se občas kšeftovalo s drogama a fet se tu dal poměrně dobře koupit. Na WC bylo občas hodně injekčních stříkaček. Někdy se tu strhla i rvačka, ale nebylo to nic vážného," uvedl zaměstnanec sousední zastavárny.

Majitel podniku se o vraždě dověděl od policistů. Pomáhal určit, co se ztratilo a jaká asi byla tržba. "Je to pro mě velká rána a není mě z toho dobře. Tady se nikdy nic podobného nestalo. Sem tam tu byla potyčka mezi hosty herny, ale nikdy to nebylo nic vážného," uvedl šokovaný majitel.

Tělo muže odvezli pracovníci pohřební služby do Ústavu soudního lékařství k pitvě, která by měla odhalit příčinu smrti a co nejpřesnější čas.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám