Hlavní obsah

Zavražděná žena nemá jméno

Novinky, Petr Pokorný
ČESKÉ BUDĚJOVICE

Náhodný chodec nalezl ve čtvrtek odpoledne v parku Stromovka v Českých Budějovicích mrtvolu mladé ženy. Páteční pitva pak jasně potvrdila, že byla zavražděna. Policistům se ovšem dosud nepodařilo zjistit její totožnost.

Foto: Tomáš Vítámvás

Finále Czech Open 2009 - (zprava) Předešlý Libor (Uherčice) vs. Tichavský Jan (Ostrava), rozhodčí Mike Eklund (Švédsko)

Článek

"Pravděpodobnou příčinou smrti bylo uškrcení nebo oběšení, a to někdy ve středu 15. ledna večer," sdělil v pátek mluvčí jihočeské policie Dušan Klícha. Mrtvá ležela v zalesněném prostoru nedaleko rybníka Bagr. Byla oblečená, ale u sebe neměla vůbec nic, tedy ani osobní doklady.

Druhá letošní vražda na jihu Čech je zatím obestřena mnoha otazníky. Kriminalisté musejí nejprve zjistit totožnost mrtvé a způsob, jakým se na místo dostala, aby se vůbec mohli vydat směrem k pachateli.

Popis zavražděné

Mrtvá žena je ve věku 20 až 30 let, vysoká 160 centimetrům, silnější postavy a má mírně zvlněné blond vlasy na ramena. Oblečena byla do modré zimní bundy do pasu a do černých látkových kalhot s nohavicemi rozšířenými takzvaně do zvonu. Na nohou měla zimní kotníčkové boty černé barvy s kožíškem. Na břiše měla malou jizva po operačním zákroku.

Policie požádala veřejnost o pomoc a spolupráci. Informace je možné podat kdykoliv na telefonní číslo 974 221 100, nebo na linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám