Hlavní obsah

Zatímco bouchaly petardy, na severu Čech vyloupili zlatnictví

Právo, Michael Polák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prvním trestným činem nového roku bylo na severu Čech vloupání do zlatnictví v České Lípě. U prodejny v Moskevské ulici neznámý pachatel rozbil už 25 minut po půlnoci výlohu a odcizil z ní tři plata prstenů z chirurgické oceli.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Předběžnou škodu vyčíslil majitel zlatnictví na 65 tisíc korun,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Případ je stále v šetření, podezřelého nebo pachatele policisté nemají.

Na Teplicku a na Lounsku prověřují dva případy, při nichž se po použití pyrotechniky vážně zranily dvě nezletilé děti. „Jeden případ se stal v Postoloprtech, druhé dítě bylo zraněno v Dubí,“ uvedl policejní mluvčí Daniel Vítek. Podle záchranářů byly obě děti převezeny na traumacentrum ústecké nemocnice.

Na Liberecku, Ústecku i v Pardubickém kraji zaznamenali na tísňové lince 158 více incidentů než v loňském roce. Klidněji bylo jen na Královéhradecku.

„Lidé nejčastěji oznamovali případy fyzického napadání, ke kterým docházelo jak na veřejnosti na ulicích, před restauracemi nebo diskotékami, tak také v soukromí v domácnostech,“ popsala liberecká policejní mluvčí Ivana Baláková s tím, že za projevy slovní agrese, která záhy přecházela ve fyzické napadání stál jednoznačně alkohol. Na Liberecku proto museli policisté ve čtyřech případech použít donucovací prostředky.

Reklama

Výběr článků

Načítám