Hlavní obsah

Zástupce ředitele jel do školy opilý, naboural dvě auta

Právo, Jan Švábek
Klatovy

Pořádný poprask způsobil v Železné Rudě na Klatovsku 49letý zástupce ředitele místní základní školy. Do práce se totiž v úterý vydal řádně opilý, navíc za volantem své felicie. Policisté muži naměřili 2,69 promile alkoholu v krvi.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V osm hodin ráno v ulici U Řezné narazil do zaparkovaného automobilu Opel Zafira a pokračoval v jízdě do ulice Krátké, kde narazil do oplocení u domu. Na křižovatce s ulicí Ke Hřišti pak narazil do vozidla Škoda Fabia,“ sdělila policejní mluvčí Dana Ladmanová s tím, že kolemjdoucí začali na řidiče naléhat, aby vozidlo ihned zastavil.

Na místo se vzápětí dostavili policisté, kteří dali muži dýchnout. „Alkoholtester naměřil 2,69 promile alkoholu. Muž byl převezen k lékařskému vyšetření do nemocnice v Klatovech,“ dodala Ladmanová. Učitel na místě přišel o řidičský průkaz a je podezřelý z ohrožení pod vlivem návykové látky. Navíc způsobil škodu ve výši 58 tisíc korun.

Dostane výpověď

Případem se ve středu zabývalo vedení města. „Panu řediteli jsme doporučili, aby situaci řešil razantně. Takový stav není možné jakkoliv tolerovat. Stalo se to cestou do školy, respektive před školou,“ řekl Právu železnorudský starosta Michal Šnebergr (ODS).

Ředitel základní školy Ctirad Drahorád situaci považuje za velké selhání. Řešení už má na stole. „Takové chování není slučitelné s povoláním učitele. Budu postupovat podle zákoníku práce. Pan kolega dostane výpověď, do školy už se nevrátí,“ sdělil Právu Drahorád. Jeho zástupce je v současnosti v pracovní neschopnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám