Hlavní obsah

Zásahovka zadržela dealera jedoucího na kole z pole. Vařil tam pervitin

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Za dealery, kteří šířili pervitin v Praze 9, zaklaply mříže. Zásahová jednotka jednoho z nich zadržela v zahradní chatce, druhé při jízdě na kole po poli, kde pervitin vyráběl.

Zásah policie v zahrádkářské koloniiVideo: Policie ČR

 
Článek

Pro 38letého dealera si zakuklenci přišli ve středu 14. listopadu ráno do zahradní chatky v Praze 9. Pro druhého 41letého šli na pole, kde pervitin vařil. Narazili na něj ale po cestě, když odjížděl na kole. Na žádný odpor se nezmohl. Proč drogu vyráběl na poli, policii neprozradil.

Foto: Policie ČR

Věci zabavené u muže, který jel na kole

„Oba zadržení jsou každodenními uživateli pervitinu, který si aplikují nitrožilně a poté, co byli podmínečně propuštěni z výkonu trestu odnětí svobody, začali drogu vyrábět a prodávat několika osobám známým z minulosti,“ vysvětlila Novinkám ve čtvrtek mluvčí policie Jana Rösslerová.

Foto: Policie ČR

Léky potřebné k výrobě drog

Výrobou drogy si přišli na nejméně 100 tisíc korun. Pervitin muži prodávali v lokalitě Černého Mostu a Horních Počernic. Oba skončili ve vazbě, jsou obviněni z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Odsedět si mohou až deset let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám