Hlavní obsah

Zásahová jednotka zadržela lupiče, kteří v Praze přepadli čerpací stanici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Policie v sobotu dopadla dva lupiče, kteří jsou podezřelí z přepadení čerpací stanice v pražských Malešicích. Zadržela je zásahová jednotka a jsou to pravděpodobně Rusové.

Zadržení podezřelých ze série přepadení benzínekVideo: Policie ČR

 
Článek

„Mohu potvrdit, že byli zadrženi dva podezřelí, kteří mají mít na svědomí šest loupeží. Po zadržení se oba cizinci k loupežím přiznali. Detektivové s nimi zahájili trestní stíhání pro trestný čin loupež. Policisté budou požadovat jejich vzetí do vazby,“ řekla Novinkám mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Podle kriminalistů přepadli kromě pumpy v Malešicích také stanice ve Strakonické, Radlické a Veselské ulici.

Přepadení pumpy v Praze. Ozbrojení lupiči tam ukradli auto a jsou na útěku

Krimi

Muže ve věku 35 a 37 let zadržela zásahová jednotka, protože byli nebezpeční a také ozbrojení. Jeden z nich byl dopaden v hostelu v Plzeňské ulici. Při domovní prohlídce policisté našli zbraň, kterou používali při loupežných přepadeních, a dále nože a slzák. Oba byli v celostátním pátrání.

Čerpací stanici v Malešické ulici lupiči přepadli ve čtvrtek dopoledne. Prodavačku pod hrozbou střelné zbraně donutili vydat peníze a pak chtěli vzít auto zákaznici pumpy. Ta se bránila a auto se jim vzít nepodařilo.

Ve vedlejší ulici už byli úspěšnější a odjeli autem do ulice Na Kopečku, kde vůz zanechali a utekli. Škoda byla vyčíslena na několik tisíc korun. Za loupež jim hrozí až 10 let vězení.

Přepadení čerpací stanice v Praze a nález odcizeného autaVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Reklama

Výběr článků

Načítám