Hlavní obsah

Zápalné lahve před policejní služebnou v Praze, hořely pod auty

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Překvapení čekalo na policisty před služebnou kriminální policie v noci na pátek v pražském Karlíně. Neznámý pachatel tam umístil několik zápalných lahví. Škody nejspíš nezpůsobily jen náhodou.

Zápalné lahve u policejní služebnyVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

Policisté první zápalnou lahev objevili pod služebním vozem, když okolo projížděli Vítkovou ulicí v autě. Lahev byla zapálená, ale zřejmě vlivem deště a značné vlhkosti se víc nerozhořela.

Další hořící lahev našli pod civilním služebním vozidlem a třetí nezapálenou, která byla omotána hadrem, na schodech protějšího vojenského objektu. Pachatel ji zřejmě nestihl zapálit, protože přijížděla policejní hlídka.

Policisté ulici uzavřeli a místo prohledal přivolaný psovod. Žádné služební vozidlo nebylo poškozeno. Lahve převzal pyrotechnik, zrentgenoval je a odvezl na expertízu.

"Zajišťujeme svědky a kamerové záznamy, případ zatím šetříme jako trestný čin obecného ohrožení, za který hrozí až osm let vězení," řekla Novinkám mluvčí policie Jana Rösslerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám