Hlavní obsah

Zapálil si na ubytovně cigaretu, rozčílený spolubydlící ho pobodal

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pokus o vraždu, který odstartoval banální incident, šetří středočeští kriminalisté. V noci na sobotu se na ubytovně v Jirnech u Prahy nepohodli dva muži kvůli tomu, že si jeden z nich zapálil cigaretu. Rozčílený spolubydlící ho pobodal a utekl. Policisté ho dopadli po několika hodinách.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muži věnovali páteční večer popíjení alkoholu, každý ale v jiném baru. Setkali se až na ubytovně v obci Jirny kolem 01.30. „Třicetiletý muž si po návratu zapálil cigaretu, což jeho o deset let staršího spolubydlícího notně rozčílilo. Došlo mezi nimi ke slovní a fyzické roztržce týkající se kouření v místnosti,“ vylíčila mluvčí policie Soňa Budská.

Cizince cigareta rozpálila natolik, že nožem třikrát bodl spolubydlícího do hrudi a zad. Následně utekl a přivolaní policisté po něm vyhlásili pátrání.

Zraněný muž dokázal vyjít před ubytovnu, kde mu ostatní lidé přivolali sanitku. V nemocnici podstoupil operaci, po které zůstal hospitalizován.

„Ještě v sobotu odpoledne byl útočník zadržen. Stále měl u sebe nůž, kterým na svého spolubydlícího zaútočil. Na základě důkazů, zejména krevních stop, a výslechu poškozeného byl čtyřicetiletý cizinec obviněn ze zločinu vraždy ve stadiu pokusu, za což mu hrozí až osmnáct let vězení,“ konstatovala mluvčí policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám