Hlavní obsah

Žalobkyně zastavila stíhání strojvedoucího, který projel na červenou a srazil se s rychlíkem

– Kolín
Novinky, Ondřej Kořínek

Státní zástupkyně podmíněně zastavila trestní stíhání strojvedoucího, který na konci loňského roku projel v Poříčanech návěstidlo na červenou a srazil se s rychlíkem. Na dotaz Novinek to ve středu řekl náměstek Okresního státního zastupitelství v Kolíně Petr Siblík. Při nehodě se zranila jedna žena.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Osobní vlak elefant doslova vytlačil z kolejí lokomotivu rychlíku.

Článek

Policie strojvedoucího osobního vlaku jedoucího z Prahy obvinila z trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti.

„S ohledem na zjištěné skutečnosti bylo jeho trestní stíhání usnesením státní zástupkyně z června letošního roku podmíněně zastaveno. To znamená, že obviněnému byla stanovena tříletá zkušební doba, během které musí vést řádný život bez toho, že by se dopustil jiného protiprávního jednání, a zdrží se řízení vlakové soupravy jako strojvedoucí vlaku, jak se také zavázal,“ uvedl Siblík.

BEZ KOMENTÁŘE: Srážka vlaků v PoříčanechVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Podle jeho slov bude po zkušební době posouzeno, zda se nedopustil jakéhokoli protiprávního jednání.

Závěrečnou zprávu Drážní inspekce přiblížil redakci náměstek generálního inspektora Jan Kučera. „Strojvedoucí osobního vlaku projel návěstidlo v poloze stůj, protože se přehlédl a řídil se návěstidlem na sousední koleji, po které projížděl rychlík,“ sdělil.

Foto: HZS SŽDC Praha

Záběry hasičů z osobního vlaku

Nehoda se odehrála 30. prosince nedaleko nádraží v Poříčanech. Dvojposchoďový osobní vlak City Elefant jel na červenou a vytlačil z kolejí lokomotivu rychlíku, která vykolejila a nebezpečně se naklonila z tratě. Hasiči a technici lokomotivu vyprošťovali přes 13 hodin. Trať byla v provozu několik hodin pouze po jedné koleji. Škoda byla vyčíslena na 4,5 miliónu korun. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Na Kolínsku se srazily dva vlaky

Rychlík jedoucí z Prahy do Brna se srazil v úterý odpoledne nedaleko Poříčan na Kolínsku s osobním vlakem jedoucím z Prahy do Kolína. Jedna žena byla lehce...

Výběr článků

Načítám