Hlavní obsah

Žalobci zrušili obvinění exstarosty Vestce za nepokácené topoly

PRAHA

Bývalý starosta Vestce u Prahy Eduard Jarolímek už není obviněn z trestného činu maření úkolu veřejného činitele z nedbalosti. Žalobci jeho obvinění zrušili. Byl stíhán za to, že nenechal pokácet stromy u místní silnice, které měly být údajně přestárlé. Jeden z kmenů se při lednovém orkánu zřítil na projíždějící automobil, ve kterém zemřeli dva lidé.

Článek

Kriminalisté budou v prověřování případné trestní odpovědnosti zainteresovaných osob prověřovat. "Usnesení o zahájení trestního stíhání někdejšího starosty bylo předčasné, řekl v pátek okresní státní zástupce pro Prahu-západ Ondřej Šmelhaus. Doplnil, že spis byl policii vrácen k dalšímu prověřování.

V době tragédie již nebyl starostou

Jarolímek již dříve uvedl, že se cítí nevinen. Podle něj v době tragédie už tři měsíce nezastával funkci starosty a neměl na dění v obci žádný vliv. Nemohl proto ovlivnit ani pokácení topolové aleje na Vídeňské ulici. Obviněn byl počátkem května letošního roku. [celá zpráva]

Současně doplnil, že během svého funkčního období byl jediným, kdo se problémovým topolům v aleji věnoval. Řekl, že její vykácení připravoval. V říjnu 2006 byla zvolena nová starostka a Jarolímek tak v započaté práce nepokračoval.

Smrt mladíků ve vozidle policie vyšetřuje na žádost rodičů obětí. Stromy byly údajně starší 50 let a podle soudního znalce byly jejich kmeny nebezpečné. Město o tom mělo vědět. Roky se však řešilo, kdo stromy pokácí.

Podle nynější starostky Aleny Šedivé patří silnice Středočeskému kraji a spravuje ji Správa a údržba silnic Kladno. Nebezpečné stromy jsou už podle ní zlikvidované.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám