Hlavní obsah

Zakládal požáry, aby mohl hasit

PLESNÁ

Policisté podezírají sedmnáctiletého dobrovolného hasiče z Plesné na Chebsku, že úmyslně zakládal požáry, aby se pak mohl podílet na jejich uhašení. K prvnímu činu se měl odhodlat loni v prosinci, kdy podpálil kravín. Celkem měl způsobit škodu 3,3 miliónu korun.

Foto: Soňa Chloupková

Domov V Podzámčí v Palackého ul.

Článek

Sdělila to ČTK s odvoláním na informace chebské policie. Podle mluvčí Stanislavy Dlhopolčekové nad mladíkem spadla klec po včerejším požáru maringotky plné sena. Žhář měl stejně jako v předchozích pěti případech oheň založit a poté pomáhat plameny uhasit.

Tentokrát však následky jeho činu mohly být mnohem vážnější. Oheň totiž přeskočil z maringotky na jehličnaté stromy v okolí a hrozilo, že se dostanou až do nedalekého vyprahlého lesa. Hasičům se tomu podařilo zabránit, takže škoda místo možných pěti miliónů dosáhla "pouhých" 10 tisíc.

Obviněn z obecného ohrožení

"Policie mladíka zadržela krátce po požáru. Obvinila ho z obecného ohrožení a podala návrh na jeho vzetí do vazby. Je podezřelý, že úmyslně založil dalších pět ohňů v okolí Plesné a Lubů na Chebsku," uvedla mluvčí.

Zřejmě nejzávažnější požár měl mladík způsobit v červenci, kdy měl podpálit stodolu u rekreační chalupy v Novém Kostele. Žena, která v chalupě spala, musela být kvůli psychickému šoku převezena do nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám