Hlavní obsah

Žádnou akci na restaurace nemáme, tvrdila policie. Zkontrolovala jich 4100

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie během středečního večera zkontrolovala přes čtyři tisíce restaurací, pochybení zjistila u 16. Deset majitelů podniků bylo nahlášeno správnímu orgánu. Podle policistů nejde o žádnou akci, ale o kontroly v rámci běžné služby. Mluvčí policejního prezidia přitom ve středu tvrdil, že policie vyjíždí pouze do podniků, kde má nahlášeno porušení opatření. Ovšem podle čtvrtečního vyjádření ve 4173 podnicích ze 4189 nic nezjistila.

Otevřené restaurace v Ostravě a PlzniVideo: Pavel Karban, Jiří Šolc, Právo

 
Článek

Již ve středu večer uvedl mluvčí policejního prezidia Ondřej Moravčík, že policie nepořádá žádnou bezpečnostní celorepublikovou akci. Policisté se podle něj dostavili do podniků, o kterých věděli nebo si všimli, že mají i po 20:00 otevřeno. Případně vyjížděli na oznámení. Tyto informace má prý i z krajských ředitelství.

Ve čtvrtek policie uvedla: „V rámci celé republiky provedli policisté 4189 kontrol restaurací a barů, z nichž 4173 neporušilo žádná nařízení. V deseti případech bylo porušení nahlášeno správnímu orgánu, uložena byla jedna bloková pokuta a v pěti případech byl prohřešek vyřešen domluvou,“ uvedla policie na Twitteru.

Jsem už na pokraji sil, řekl majitel otevřené restaurace. A policie dorazila

Domácí

Pražská policie ve středu například zasahovala u otevřené restaurace Šeberák, o které se z Facebooku dozvěděla, že bude otevřená. Přestupek majitele byl oznámen správními orgánu. Restaurace nechala otevřeno, protože ztratila důvěru ve vládu. Zasáhla i v restauraci v Jincích na Příbramsku.

Například některé restaurace v Teplicích, které zůstaly otevřené a přihlásily se k výzvě Chcípl PES, policie nekontrolovala.

Pokutu za porušování opatření může podle současné právní úpravy dostat pouze fyzická osoba, tedy například host podniku, nikoliv právnická osoba, tedy například firma, která restauraci provozuje.

Rebelující hospoda v Praze opět otevřela. A opět musela zavřít

Domácí

Policejní zátah v restauraci Šeberák v Praze.Video: Aktu.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám