Hlavní obsah

Záběry z nočního zásahu hasičů. Požár poničil rodinný dům na Olomoucku

– Olomoucko
Právo, mhr

Osm hasičských jednotek ze dvou krajů, Olomouckého a Moravskoslezského, likvidovalo v noci na pondělí požár, který zachvátil rodinný dům v Norberčanech na Olomoucku. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Vyloučeno není zatím ani úmyslné zapálení. Právu to sdělil mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Likvidace požáru v NorberčanechVideo: HZS Olomouckého kraje

 
Článek

Oznámení o hustém kouři z přízemní části domu a viditelných plamenech ze střechy přijali podle něj hasiči krátce před půl sedmou večer.

„Požár zcela zachvátil objekt o rozměrech zhruba 20x10 metrů. K poškození došlo v obytné části a také po celé délce střechy rodinného domku. Všechny osoby se naštěstí včas dostaly do bezpečí,“ uvedl mluvčí.

Na místě podle něj zasahovali profesionální hasiči ze Šternberka a Vítkova a dobrovolní z Norberčan, Moravského Berouna, Domašova nad Bystřicí, Budišova nad Budišovkou, Dvorců a Lomnice.

Po lokalizaci požáru hasiči odkryli střešní krytinu a postupně dohašovali menší ohniska. K doplňování zásob vody využili nedaleký rybník.

Příčina požáru se šetří. „Prozatím není vyloučeno ani možné úmyslné založení požáru. Předběžnou škodu majitel prozatím nevyčíslil. Odhadovaná výše je v řádu statisíců korun,“ dodal Hošák.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Oheň rodinný dům značně poničil.

Reklama

Výběr článků

Načítám