Hlavní obsah

Za znásilnění třináctiletého děvčete dostal muž sedm let

Právo, Jiří Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Se sedmiletým trestem za znásilnění a pohlavní zneužití třináctileté dívky odešel v pondělí z jednací síně Krajského soudu v Hradci Králové Ondrej Chylka (43) z Rychnovska. Proti rozsudku se okamžitě odvolal.

Foto: Jiří Bednář, Právo

Obžalovaný Ondrej Chylka v soudní síni

Článek

Chylka se k činům nepřiznal a tvrdil, že dívka si všechno vymyslela jako pomstu za to, že jí překazil sex s jeho nezletilým synem. Předseda trestního senátu Petr Mráka ale v odůvodnění uvedl, že poškozená dívka nejenže opakovaně a stále stejně skutky popsala, ale její výpověď potvrzovaly i další důkazy. „Zejména stopy spermatu obžalovaného, nalezené na dívčině košili,“ řekl soudce.

Ty se obžalovaný snažil vysvětlit tím, že v koupelně masturboval a košili použil na utření. Soudci mu ale neuvěřili.

Musí vědět, jak se má chovat, míní soudce

Ke skutkům došlo začátkem letošního června na Rychnovsku. Podle znění rozsudku přišel Chylka brzy ráno za dívkou do pokoje, svlékl ji a snažil se jí prsty zasunout do pochvy. Když se probudila, tak na chvíli odešel, ale pak na ní chtěl, aby si šla lehnout k němu. „Protože to odmítla, pokusil se ji políbit a nakonec si k ní lehl a začal ji osahávat,“ uvedl státní zástupce Milan Šimek v obžalobě.

Dopoledne dívku svým autem vezl domů a cestou odbočil do lesa. Tam zastavil, chytil ji za ruku, pokusil se ji políbit a pak ji násilím vytáhl ven a začal osahávat. Protože se bránila, uhodil ji do obličeje a nakonec ji přinutil, aby uchopila jeho pohlavní úd a pohybovala s ním tak, že mu přivodila vyvrcholení. Chylka přitom věděl, že dívce ještě nebylo patnáct let.

„Obžalovaný úmyslně spáchal dva závažné trestné činy. Kdyby se dívka chovala sebevyzývavěji, kdyby před ním chodila třeba nahá, on je dospělý člověk a musí vědět, jak se má chovat,“ zdůraznil Mráka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám