Hlavní obsah

Za znásilnění školáka v sauně a zneužití dívek dostal muž šest let

Právo, pab
Plzeň

Na šest let do vězení poslal ve středu Krajský soud v Plzni Dušana Voráče (55) za znásilnění 14letého chlapce a sexuální zneužití dvou dívek ve věku 13 a 17 let. Voráč, který podle znaleckých posudků trpí homosexuální pedofilií, se podle zatím nepravomocného verdiktu musí podrobit ochrannému léčení v psychiatrickém zařízení.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Obžalovaný muž u soudu

Článek

„Chlapci nejprve řekl, aby zůstal sedět, nebo že ho zabije. Pak mu sahal na penis a strkal si ho do pusy,“ popsal státní zástupce, co se loni v červnu dělo v sauně plaveckého bazénu v Tachově.

Mladší z dívek podle žalobce líbal Voráč na prsou a natáčel si to na svůj mobilní telefon. S druhou dívkou měl sexuální poměr. Podle obžaloby ji fotil a natáčel na video při pohlavním styku. Za to jí dával peníze.

BEZ KOMENTÁŘE: Obžalovaný muž u souduVideo: Patrik Biskup, Právo

Voráč před soudem uvedl, že není žádný násilník. „Ne všechno, z čeho jsem obžalován, je pravda,“ uvedl. Rezolutně popřel, že by se něčeho nezákonného dopustil v areálu bazénu.

Přiznal jen milostný poměr se 17letou dívkou. „Byli jsme milenci. Normálně jsme spolu sexovali, to není nezákonné. Pravda je, že jsem si ji několikrát vyfotil, netušil jsem, že se to nesmí. Vše bylo dobrovolné,“ dodal Voráč.

Podle znalce bylo jednání obžalovaného motivováno sexuální deviací. „Jeho pobyt na svobodě je nebezpečný s ohledem na vysoké riziko recidivy,“ stojí v posudku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám