Hlavní obsah

Za znásilnění školáka na toaletě dostal sedm let vězení

– PLZEŇ

Plzeňský krajský soud poslal ve středu na sedm let do vězení šestapadesátiletého recidivistu Vlastimila Hamouze z Kladna za to, že loni na toaletě ve vlaku znásilnil třináctiletého syna svých známých. Hamouz svou vinu popírá.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační fotografie

Článek

Podle žalobkyně Hamouz 22. července loňského roku během jízdy vlakem z Holýšova do Kladna a zpět opakovaně vyzval ani ne 14letého chlapce, aby s ním šel na WC. Poprvé mu tam svlékl slipy a vykonal na něm orální praktiky. Podruhé pak už došlo k análnímu styku. Přitom mu vyhrožoval bitím a zabitím, když bude křičet. Pokaždé mu dal sto korun.

Já to neudělal "Co vám mám na to říct, já to neudělal," bránil se obžalovaný před soudním senátem. Jak uvedl, po propuštění z vězení se rozhodl zajet do Holýšova, kam ho prý zval bývalý spoluvězeň z plzeňského borského vězení.

"Chtěl jsem jim pomoct - finančně, ale udělali ze mě vola, tvrdili, že u nich budu mít samostatný pokoj, nakonec jsem zjistil, že mají jen ten jeden pokoj, a je jich tam šest...vzali mi všechny věci...když jsem je obul a oblíkl, vytahali ze mě peníze a svedli na mě, že jsem kluka znásilnil...neudělal jsem to, teď se pořád třesu, jsem s nervama pryč..." vypovídal u soudu.

Připustil, že hocha vzal s sebou do Kladna, kam si jel vyřídit papíry. Popřel ale, že by nějaký sex po něm požadoval. Poškozený, jehož výslech probíhal bez přítomnosti veřejnosti, však na své původní výpovědi trval.

Soud mu neuvěřil

"Soud Hamouzově obhajobě, že nezletilého chlapce k výpovědi navedli rodiče, aby získali peníze, neuvěřil a vyšel při rozhodování o vině a trestu zejména z výpovědi poškozeného a z lékařských zpráv. Z nich vyplynulo, že věrohodnost nezletilce je přes jeho sníženou inteligenci vysoká.

Poškozený vypovídal stále stejně s tím, že měl z obžalovaného strach. Nyní u něho dominuje pocit studu a stresující pocity ze zážitku spojeného s bolestí," uvedl v odůvodnění předseda senátu Přemysl Špicar. Znalci se vyjádřili také k Hamouzovi. Podle jejich závěrů se v jeho případě jedná o disociální osobnost s homosexuální pohlavní úchylkou, kterou vzrušovaly muži ve věku 15 - 18 let.

Podle jejich slov nebyly rozpoznávací schopnosti žalovaného v době činu  nijak sníženy a jeho pobyt na svobodě je nebezpečný. Pomoci by mu mohla již dříve nařízená protialkoholní léčba a doporučili i léčbu sexuologickou.

Obě strany si ponechaly lhůtu na rozmyšlenou. V případě, že rozsudek nabude právní moci, odpyká si Hamouz nejen nyní uložených sedm let, ale i další čtyři roky, o něž byl dříve z předchozího trestu propuštěn.

Reklama

Výběr článků

Načítám