Hlavní obsah

Za znásilnění osmileté sestry stráví prostitut za mřížemi pět a půl roku

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Šestadvacetiletého Ladislava Š. z Přeloučska poslal ve čtvrtek Krajský soud v Hradci Králové za znásilnění sestry do vězení na pět a půl roku. Rozsudek není pravomocný. Obžalovaný i státní zástupkyně si ponechali lhůtu na rozmyšlenou.

Foto: René Chvalina, Právo

Ladislav Š. před soudem

Článek

Čin se měl stát v roce 2005, kdy odsouzenému bylo 19 a jeho sestře osm let. Dívka znásilnění tajila sedm let, než vše vyšlo najevo. Bratr dnes patnáctiletou sestru tehdy zřejmě i nakazil pohlavní chorobou.

„Ležel jsem na posteli a onanoval, když sestra nečekaně přišla do pokoje. Když viděla můj ztopořený pohlavní orgán, řekl jsem jí, že je to skřítek, a aby si ho pohladila. Nevím, co mě vedlo k tomu, že jsem ji zapojil do mých sexuálních hrátek,“ uvedl u soudu Ladislav Š.

Absolvent zvláštní školy se živil jako prostitut 

„Byl to zkrat, ale neznásilnil jsem ji. Jen jsme se vzájemně dotýkali pohlavních orgánů. Nechápala, co se děje. Ale nezasunul jsem svůj penis do její vagíny,“ bránil se u soudu mladík, absolvent zvláštní školy, který se naposledy živil jako prostitut v Holandsku. Připustil však, že jeho počínání bylo neomluvitelné. „Mám ji rád, nikdy bych jí neublížil, nevím, co mě to napadlo,“ tvrdil u soudu mladík.

Obžaloba byla však opačného názoru. „U nezletilé poškozené došlo po činu k rozvoji posttraumatické stresové poruchy, která se začala rozvíjet v roce 2005 a jejíž příznaky se projevují nespavosti, děsivými sny, nesoustředěnosti, sebepoškozováním a psychickými potížemi, které trvají ve vážné formě do současné doby,“ upřesnila státní zástupkyně Lucie Žabková.

Státní zástupkyně především zpochybnila tvrzení obžalovaného o pouhém vzájemném osahávání. Pozastavovala se zejména nad tím, že by tehdy již žákyně základní školy věřila pohádce o skřítkovi a neznala rozdíly mezi mužem a ženou. U školačky se navíc později objevila nemoc tzv. kondylomata, přenosná při pohlavním styku. Ladislav Š. u soudu přiznal, že nemocí trpí také. To jen podporovalo obvinění, že skutečně došlo k souloži.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám