Hlavní obsah

Za znásilnění a vraždu potvrdil soud doživotí

– PRAHA

S konečnou platností půjde na doživotí do vězení recidivista Ján Kasan, kterého soudci potrestali za vraždu a znásilnění. Rozhodl o tom v úterý odvolací Vrchní soud v Praze, který tak potvrdil verdikt středočeského krajského soudu.

Foto: ČTK

Ján Kasan

Článek

Muž loni v březnu uškrtil sedmasedmdesátiletou ženu, o necelé dva měsíce později pak zbil a znásilnil ženu o dva roky starší. Kasan, který byl v minulosti již jednou za vraždu odsouzen, svou vinu od počátku odmítá.

Muž loni v březnu v Neratovicích na Mělnicku vnikl do bytu starší ženy, kterou chtěl okrást. Několikrát ji uhodil do obličeje a pak ji zardousil. Z bytu si odnesl její doklady nebo mobilní telefon.

Začátkem května napadl tehdy devětasedmdesátiletou ženu v jejím bytě ve Zlonicích na Kladensku. I jí zasadil několik úderů do hlavy a obličeje a potom ji znásilnil. Krátce nato jej zadrželi policisté, od té doby pobývá ve vazbě.

Soudy uložily muži nejvyšší možný trest proto, že se trestné činnosti dopustil nedlouho poté, co byl propuštěn z vězení za předcházející vraždu. Podle soudu je možnost Kasanovy nápravy mizivá a obžalovaný je agresivní.

Reklama

Výběr článků

Načítám