Hlavní obsah

Za vraždu studentky dostal patnáct let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Na 15 let poslal ve středu senát Krajského soudu v Českých Budějovicích do vězení dvaatřicetiletého Jaroslava Steinbauera. Ten letos 26. dubna v katastru obce Roudné na Českobudějovicku uškrtil textilní páskou šestnáctiletou studentku.

Foto: Profimedia.cz

.

Článek

Tělo studentky nalezl tři dny po činu rybář na břehu Malše nad Českými Budějovicemi. Podle rozsudku se obžalovaný musí podrobit ochrannému ústavnímu sexuologickému léčení.

Vzhledem k tomu, že Steinbauer se v roce 1997 vrátil z výkonu trestu za loupež a letos se tedy opakovaně dopustil zvlášť závažného deliktu, soud mu ukládal trest jako zvlášť nebezpečnému recidivistovi. Podle zvýšené sazby mu tak hrozilo deset až 20 let vězení.

Předseda senátu v odůvodnění rozsudku připomněl, že soud vzal v úvahu znalecké posudky, podle nichž obžalovaný trpí sexuální deviací (atypickou formou sadismu) a čin spáchal ve stavu snížené příčetnosti. Rozsudek dosud nenabyl právní moci. Obžalovaný od počátku popírá svou vinu a obě strany si nechaly lhůtu na rozmyšlenou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám