Hlavní obsah

Za vraždu dvouměsíční dcery dostal její otec 18 let, matka tři roky

Právo, Jiří Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové
Aktualizováno

Třicetiletý Vlastimil Suchánek z Náchoda odešel v úterý z jednací síně Krajského soudu v Hradci Králové s 18letým trestem vězení. Soudní senát jej potrestal za to, že letos v březnu zavraždil svou dvouměsíční dceru. Trest si má odpykat v nejpřísnější věznici.

Foto: Jiří Bednář, Právo

Vlastimil Suchánek a jeho manželka Anna v soudní síni.

Článek

Spolu se Suchánkem byla ke třem letům vězení nepodmíněně odsouzena i jeho 21letá manželka Anna. Tu soud uznal vinnou z týrání svěřené osoby. Oba rodiče dceru týrali dlouhodobě, žena v tom svému manželovi nijak nebránila a někdy se i sama na týrání podílela.

Miminko zemřelo v královéhradecké nemocnici na vážná poranění hlavy, která jí podle rozsudku způsobil obžalovaný. Vadilo mu, že dítě pláče, zatímco on se chtěl v klidu dívat na televizi.

„Zabalil jsem dceru do péřové deky, aby nebyla slyšet, a pak jsem ji dvakrát uhodil do hlavy,“ přiznal Suchánek. Údery přitom vedl malíkovou hranou ruky, sevřené v pěst.

Když zjistil, že dítě ztratilo vědomí, odvezli je rodiče do náchodské nemocnice, kde tvrdili, že upadlo hlavičkou na hranu stolku, když je Suchánek podával manželce. Z Náchoda děcko převezli do hradecké fakultní nemocnice, kde po šesti dnech zemřelo.

Lékaři zjistili, že zranění novorozenec nemohl utrpět tak, jak to vysvětlovali rodiče a úmrtí oznámili policii. Rozsudek není pravomocný, jak obhajoba, tak i státní zástupkyně si ponechali lhůtu k vyjádření.

Reklama

Výběr článků

Načítám