Hlavní obsah

Za vraždu bezdomovce kvůli třem stovkám si mladík odsedí 13 let

– Ostrava
Novinky, Petra Konečná

Ostravský krajský soud v pátek odsoudil 22letého Jiřího Tvrdého z Ostravy na 13 let do vězení. Nezaměstnaný mladík kvůli penězům loni v prosinci zabil 73letého bezdomovce. Vrah dosud nikdy nebyl trestán. V minulosti měl však četné psychické problémy, ze kterých se léčil v psychiatrické léčebně. Rozsudek je pravomocný.

Foto: John Kolesidis, Reuters

Mladík si za vraždu bezdomovce odsedí 13 let ve vězení.

Článek

Mladík vraždu spáchal už 30. prosince minulého roku, kdy nejprve se svým otcem popíjel alkohol v jedné z pivnic v Ostravě-Porubě. Z té se údajně přesunul do jiného podniku, kde rovněž hodně pil a hrál na výherních automatech. Právě tam si všiml staršího muže, který měl v osudný večer vyhrát poměrně velkou částku.

Nezaměstnaný alkoholem posilněný mladík si na rohu hospody Čert počkal a požádal ho, aby mu vyhrané peníze vydal. To bezdomovec odmítl. Mladíka jeho počínání rozlítilo a po krátkém postrkování se Tvrdý rozčílil ještě více a na muže vytáhl nůž. Zasadil mu nejméně 21 bodných ran vystřelovacím nožem do krku, hrudníku, boku, břicha a zad. Muž těžkým zraněním na místě podlehl. 

Mladík z místa vraždy utekl. Před tím však bezdomovce stihl okrást o 300 korun, občanský průkaz a platební kartu. Tu však zahodil, protože od ní neznal PIN. 

"Na průběh útoku si nevzpomínám, vypil jsem asi osm nebo devět piv. Je mi všeho hrozně líto, chtěl bych se omluvit pozůstalým. Kdybych to mohl vrátit, udělám to," dodal Tvrdý před soudem. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám