Hlavní obsah

Za vraždu běloruského dělníka padlo 13 a 12 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Dvaatřicetiletý Ukrajinec Roman Cjurak půjde za vraždu běloruského dělníka na 13 let do věznice se zvýšenou ostrahou. O rok nižší trest dostal jeho krajan a komplic, který je však na útěku. V odvolacím jednání o tom v úterý pravomocně rozhodl pražský vrchní soud.

Foto: Profimedia.cz

.

Článek

Muži podle obžaloby dělníka ubili a ukopali k smrti, vložili do velké tašky a vhodili do Vltavy. Odvolací senát vyměřil také tříletý trest dalšímu uprchlému Ukrajinci, kterého uznal vinným z toho, že trestný čin nepřekazil. Trojici postihl i trest vyhoštění z republiky.

Tragická událost se odehrála loni v lednu v pronajatém bytě majitele stavební firmy Cjuraka v Litvínovské ulici v Praze 9. Případ byl pozoruhodný tím, že policie měla informace o vraždě, místě činu a také jednom z podezřelých dříve, než našla oběť.

Tělo objevil až 9. února náhodný chodec, který upozornil policisty na podezřelý balík v řece u modřanského jezu.

Reklama

Související články

Soud řeší případ mrtvoly vytažené z Vltavy

Motivem vraždy dvaačtyřicetiletého běloruského dělníka Volodi byl zřejmě jeho milostný poměr s manželkou ukrajinského přítele. Patrně za to ho pachatelé nahého...

Výběr článků

Načítám