Hlavní obsah

Za volantem dodávky v Olomouci se střídali opilí mladíci. Bourali a zablokovali tramvaje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Policisté vyjížděli v neděli po 23. hodině k podezřelé dodávce Opel Combo, která nakonec zůstala stát na tramvajových kolejích v Litovelské ulici v Olomouci. Zjistili, že ji postupně řídili dva opilí muži ve věku 21 a 23 let.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Díky kamerám i svědeckým výpovědím policisté zjistili, že vozidlo nejprve řídil jednadvacetiletý muž, který narazil v Litovelské ulici do zaparkovaného auta. "Z místa mělo vozidlo Opel pokračovat couváním až na tramvajový pás, kde si měl řidič přesednout na místo spolujezdce a za volant měl usednout třiadvacetiletý muž," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Ani druhému řidiči se příliš nedařilo vůz ovládnout, s autem pokračoval po tramvajovém pásu, na kterém nakonec zůstal stát.

„U obou mužů provedli policisté orientační dechové zkoušky. U 21letého řidiče naměřili hodnotu kolem 3,2 promile alkoholu, u 23letého muže naměřili téměř 1,7 promile alkoholu,“ dodala Urbánková.

Mladšímu řidiči policisté zadrželi řidičský průkaz, starší z nich ho neměl u sebe. Oběma další jízdu zakázali.

„Při události nedošlo ke zranění osob, hmotná škoda je odhadována předběžně na 70 000 korun,“ dodala mluvčí. Mužům hrozí až tři roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám