Hlavní obsah

Za utopení manželky ve vaně si muž odpyká deset let vězení

Novinky, Petra Konečná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vrchní soud v Praze ve středu potvrdil verdikt Krajského soudu v Plzni pro bankovního úředníka, který v září 2007 ve vaně utopil svou manželku. Za svůj čin stráví deset let ve vězení. Odsouzený si trest odpyká ve věznici s ostrahou.

Článek

Odsouzený svou partnerku utopil po hádce. Došlo k ní poté, co za mužem přišla se smlouvu na prodej parcely, na níž původně společně plánovali stavět rodinný domek.

Manželka měla však již několik měsíců přítele, s kterým chtěla založit novou rodinu. Parcelu chtěla prodat a za utržené peníze si pořídit dům pro sebe a svou známost, což její muž nedokázal unést.

Mírumilovný kolega

Odsouzeného kolegové z práce popsali jako mírného a neprůbojného. S ženou měl tři nezletilé syny a byl s ní ženatý už 15 let. Hádku, která mezi manželi vypukla, však nezvládl. Svou choť strčil do vany plné vody, v níž ji po několik minut držel hlavu.

Poté, co zjistil, že žena nedýchá, zavolal své matce, lékařce, která mu poradila, aby ihned přivolal záchranáře. Těm se podařilo oběti obnovit srdeční činnosti. Bohužel se jí však na mozku vytvořil těžký otok, který byl příčinou jejího úmrtí. Zemřela několik dní poté, co byla převezena do nemocnice.

U odvolacího soudu obhajoba navrhovala doplnění dokazování o další znalecké posudky týkající se mužovy příčetnosti v době činu. Předseda senátu však návrhům nevyhověl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám