Hlavní obsah

Za únik oxidu uhelnatého při hokejovém zápase nikdo potrestán nebude

Praha

Policie odložila vyšetřování úniku oxidu uhelnatého pravděpodobně z rolby v pražských Holešovicích při zápasu amatérských hokejistů. Mluvčí policie Jan Daněk na dotaz Novinek uvedl, že policisté nezjistili, že by se stal trestný čin. Při úniku se přiotrávilo 11 lidí.

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři na holešovickém výstavištiVideo: Novinky

 
Článek

„Policisté provedeným šetřením nezjistili žádné lidské ani technické pochybení zadávající důvod k zahájení úkonů trestního řízení, popřípadě řízení o přestupku,“ uvedl Daněk.

Policisté podle něj prověřovali veškeré možnosti, odkud mohl oxid uniknout, ale nepodařilo se se stoprocentní jistotou říci, co únik způsobilo. „S největší pravděpodobností to byla rolba, ale naprostou jistotu nemáme. Prověřena byla veškerá strojovětechnická zařízení mající vliv na prostředí v Malé sportovní hale a nebylo zjištěno jakékoliv pochybení. Případ tak byl z naší strany uložen ad acta,“ konstatoval mluvčí.

Oxid unikl 7. ledna večer při zápasu amatérských hokejistů. Ti podle svých slov během zápasu pociťovali nevolnost, které ale nevěnovali větší pozornost. Protože je ale zdravotní potíže po skončení zápasu trápily čím dál více, přivolali na místo záchranáře. [celá zpráva]

Deset lidí následně záchranáři odvezli z místa do nemocnice, dalšího člověka dodatečně z domova. Deník Metro v lednu informoval, že rolba byla odstavena a v hale používají elektrickou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám