Hlavní obsah

Za tragédií ve Svitavách mohlo stát sexuální obtěžování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co mohlo vést jedenapadesátiletého bývalého policistu k tomu, že ve čtvrtek ve Svitavách údajně zavraždil svou družku a její 14letou dceru, je nadále předmětem šetření. Objevily se však spekulace o tom, že by jeho čin mohl souviset se sexuálním deliktem. Na muže bylo nedávno ze strany rodiny zavražděné ženy podáno trestní oznámení.

Foto: René Chvalina, Právo

Dům a altánek, kde k tragédii došlo

Článek

Vztah údajného pachatele a zavražděné skončil poté, co bylo na muže v nedávné době podáno ze strany rodiny zastřelené ženy trestní oznámení. Spekuluje se proto o možné souvislosti se sexuálním obtěžováním. To však ředitel krajské policie Radek Malíř nepotvrdil.

„Začátkem září jsme přijali trestní oznámení, které prověřujeme. Vzhledem k okolnostem případu nemohu zmínit právní kvalifikaci,“ uvedl v pátek Právu Malíř. Vyšetřovaní bude trvat nejspíš několik měsíců a po ukončení všech expertíz bude odloženo.

Podle informací Práva měl být údajný vrah majitelem několika restaurací na Brněnsku. Jeho bývalá družka byla vdovou a měla vlastnit prodejnu ve Svitavách, kde i pracovala.

Před dům zavražděných nanosili lidé svíčky

Tragická událost se odehrála ve čtvrtek večer v luxusní čtvrti města. Jedenapadesátiletý bývalý policista měl k činu použít nelegálně drženou zbraň. Údajně zazněly tři výstřely. Při posledním zřejmě obrátil zbraň proti sobě. Zraněním pak podlehl během transportu vrtulníkem do nemocnice v Hradci Králové. [celá zpráva]

"Policie byla přivolána v 18:30. Na místě byly nalezeny dvě mrtvé osoby, třetí osoba byla v kritickém stavu. Byli přivoláni záchranáři. K tragédii také přiletěl vrtulník z královéhradecké nemocnice. Policie poskytla psychologickou pomoc rodině a sousedům," sdělila Právu mluvčí krajské policie Eva Maturová.

Před domem zavražděné ženy a její dcery v pátek hořely svíčky, které sem jako první donesli spolužáci 14leté dívky ze svitavského gymnázia v čele s třídním profesorem. Na svitavském gymnáziu, kam dívka chodila, visí černý prapor.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám