Hlavní obsah

Za tragédii při honičce sporťáků na R7 dostal řidič tři roky

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na tři roky do vězení poslal kladenský okresní soud ruského podnikatele Igora Bobrova, který loni v květnu podle rozsudku způsobil tragickou nehodu na rychlostní silnici R7 nedaleko Slaného na Kladensku.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Igor Bobrov u kladenského soudu

Článek

Za usmrcení a těžké ublížení na zdraví z nedbalosti hrozilo Bobrovovi až šest let vězení. Odsouzenému soud také zakázal sedm let řídit. Rozsudek není pravomocný.

Bobrov loni jako řidič sportovně upraveného auta Nissan GTR riskantně předjížděl spolu s dalším jezdcem podobného auta, jímž byl pražský politik Tomáš Vavřinec (ODS).

Foto: Právo

Bobrov předjížděl dlouhou kolonu aut, ačkoli měl zakrytý výhled právě kvůli autu před ním, které řídil Vavřinec. V protisměru vyjelo na horizontu auto - Renault Twingo. Vavřinec se ještě stihl zařadit, ale Bobrov byl stále částečně v protisměrném pruhu. Mladý řidič twinga se ho lekl, strhl volant, dostal smyk a sjel ze silnice. Na kopci u silnice se jeho auto převrátilo. Šestadvacetiletý řidič zemřel v nemocnici, jeho o čtyři roky mladší přítelkyně nehodu s těžkým zraněním přežila.

Foto: Právo

Vavřinec figuroval v kauze jen jako svědek a při svých výpovědích dost nepřesvědčivě „mlžil“. Další řidiči, kteří nehodu viděli, připustili, že vinu mohl mít i on.

Foto: Policie ČR

Havarovaný Renault Twingo.

Bobrov od začátku soudu vinu odmítá. Tvrdí, že žádnou kolizi nezaznamenal a z nehody obviňuje Vavřince. „Je to určitě tragédie, co se stalo, ale já za to necítím žádnou vinu,“ uvedl v závěrečné řeči Bobrov.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám