Hlavní obsah

Za smrtelný útok psa na dítě obvinila policie jednoho muže

Právo, mhr
Přerov
Aktualizováno

Policie v těchto dnech zahájila trestní stíhání jednoho muže v souvislosti s tragédií, která se stala koncem loňského roku v přerovské místní části Předmostí. Pes tu usmrtil malé dítě. Muž podle policie čelí podezření z trestného činu usmrcení z nedbalosti.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Osoba byla obviněna z trestného činu usmrcení z nedbalosti,“ řekla Právu v úterý policejní mluvčí Miluše Zajícová. Později dodala, že jde o muže narozeného v roce  1988.

Tragédie se stala 29. prosince po poledni v panelovém bytě. „Pes napadl malé dítě. To utrpělo zranění, kterým podlehlo,“ uvedl tehdy policejní mluvčí František Kořínek s tím, že pes byl z místa neštěstí odvezen.

Podle některých informací mělo být obětí roční dítě, které přišlo se svou matkou na návštěvu k příbuzným. Zaútočil zřejmě pes velkého plemene.

„Ve věci této tragické události je nadále vedeno vyšetřování, které doposud nebylo skončeno. V souvislosti s případem již podaly vysvětlení osoby, které mohly k věci uvést skutečnosti důležité pro její řádné objasnění. Následně budou vyslechnuti další svědci,“ konstatovala Zajícová.

Pes je v útulku

Pes je nyní umístěn v útulku. „Na základě znaleckého zkoumání bylo zjištěno, že je zdravý a vlastnosti a temperament odpovídají jeho typu a rase. Byl pravidelně očkován a pod pravidelnou veterinární kontrolou,“ zdůraznila policejní mluvčí.

Muži, který byl obviněn, hrozí podle ní až šestileté vězení. „Prozatím nelze vyloučit trestní zodpovědnost dalších osob,“ dodala Zajícová s tím, že další informace nebude policie k případu zveřejňovat až do skončení vyšetřování.

Reklama

Související témata:

Související články

Pes zabil v Přerově malé dítě

K tragédii došlo v pátek v Přerově. V bytě tam malé dítě napadl pes, dítě útok nepřežilo. Právo o tom v sobotu informoval policejní mluvčí František Kořínek.

Výběr článků

Načítám