Hlavní obsah

Za smrtelnou nehodu pod vlivem drog dostal tři roky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOKOLOV

Sokolovský okresní soud v úterý poslal na tři roky do vězení syna šéfa chebské kriminálky Josefa Brože mladšího. Třiadvacetiletý Brož podle rozsudku loni řídil pod vlivem marihuany, v Chebu havaroval a usmrtil sedmašedesátiletou chodkyni. Soudce Bohuslav Navrátil nejen že vyhověl obžalobě, ale trest ještě zpřísnil.

Foto: Staré hrady
Článek

Svědkové se dnes vesměs shodli na tom, že po nehodě se Brož věnoval spíše poškození auta než poraněné chodkyni. "Byl jsem v šoku. Bylo tam už asi pět lidí, tak jsem radši seděl stranou," hájil se Brož.

Svou vinu od počátku nepopíral. Tvrdil ale, že marihuanu před jízdou nekouřil. Soudní znalci jeho tvrzení ale vyvrátili. Brož má s drogami problémy už delší dobu. Jak sám tvrdil, snaží se svého návyku zbavit.

Také obhájkyně apelovala na to, že by společnost měla dát mladíkovi šanci se vyléčit. Dcera usmrcené ženy, Michaela Blatná, ale prohlásila, že trest by měl být takový, aby si Brož konečně uvědomil odpovědnost za své chování.

Prosil za podmíněný trest

Větší část dnešního soudního jednání Brož probrečel. "Půjdu třeba na tři roky na léčení, ale vězení bych nezvládl," řekl ve své závěrečné řeči. Při čtení rozsudku se mu pak podlomila kolena.

Soudce nejen souhlasil s tříletým nepodmíněným trestem, který navrhl státní zástupce, ale Brožovi ještě o rok, na šest let, prodloužil zákaz řízení vozidel. Navíc bude muset absolvovat ústavní léčbu a zaplatit poškozeným náhradu výdajů.

Obhájkyně si vzhledem k psychickému stavu Brože vzala lhůtu na odvolání.

Třiadvacetiletý Josef Brož loni 13. června nezvládl řízení otcova vozu VAZ a u chebského hradu narazil do zaparkovaného vozu. Pak se odrazil a na chodníku zachytil důchodkyni, která byla na procházce s manželem a vnoučaty. S ženou na kapotě pak po asi deseti metrem narazil do skály. Žena na místě zemřela.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám