Hlavní obsah

Za smrt pacientky půjde ošetřovatelka před soud

Právo, Radim Vaculík

Státní zástupce Tomáš Milec podal tento týden ke středočeskému krajskému soudu obžalobu na ošetřovatelku (21) mladoboleslavské nemocnice, která se podle něj pokusila loni v březnu zavraždit tamní pacientku (88) vpichem vzduchu do žíly. Žena ještě týž den skutečně zemřela, zatím však není stoprocentně jisté, zda to bylo přímo na následky jednání obžalované.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Ke Krajskému soudu v Praze již byla doručena obžaloba na jednadvacetiletou ošetřovatelku Oblastní nemocnice Mladá Boleslav pro pokus zločinu vraždy. Obviněná je stále ve vyšetřovací vazbě,“ řekl ve středu Právu státní zástupce Milec.

Nepodal však obžalobu pro dokonanou vraždu, pro kterou policie mladou ženu původně obvinila, nýbrž jen pro její pokus. I tak ale matce tříletého syna hrozí stejný trest, tedy dvanáct až dvacet let za mřížemi.

Více se žalobce nechtěl k případu vyjadřovat, dokud nezačne hlavní líčení. Pouze potvrdil, že již případ poslal k soudu.

Přiznala se v SMS

Událost se odehrála loni 16. března na chirurgickém oddělení mladoboleslavské nemocnice, kde obžalovaná pracovala od září 2015. Podle zjištění Práva z důvěryhodného zdroje se obžalovaná k činu částečně přiznala, nicméně k motivu svého jednání se nijak nevyjádřila.

Podle dřívějších informací Mladé fronty Dnes podezřelá krátce po svém činu poslala kamarádovi SMS, v níž vylíčila, co udělala. Když se pak její vzkaz dostal mezi další lidi, jeden z nich vše oznámil policii.

Oběť si prý obviněná vybrala náhodou, měla údajně psychické problémy a chtěla na ně takto upozornit. „Ano, obviněná se skutečně léčila, nicméně v době spáchání skutku byla svéprávná a odpovědná za své jednání,“ podotkl k tomu zdroj redakce.

Policie následně prověřovala i další úmrtí v dotčeném zdravotnickém zařízení, ale žádnou jinou podezřelou smrt neodhalila.

Reklama

Výběr článků

Načítám