Hlavní obsah

Za sexuální zneužívání vlastních dětí poslal soud manžele na tři a devět let za mříže

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Devět let si má odsedět ve vězení třicetiletý dělník ze Semilska, kterého Krajský soud v Hradci Králové v úterý odsoudil za několik mravnostních činů. Zneužíval nejen nevlastní nezletilou dceru, ale i syna. Muž se musí rovněž podrobit ochranné sexuologické léčbě. Jeho o dva roky mladší manželka a matka obou dětí by měla za mřížemi strávit tři roky.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Zejména proto, že o chování svého muže věděla, ale kvůli obavě ze ztráty finančního zajištění rodiny ho prakticky tolerovala. Rozsudek není pravomocný, obžalovaní i státní zástupce si ponechali lhůtu k případnému podání odvolání. Manželům přitom hrozil 12, respektive v případě obžalované deset let vězení.

Muže soud uznal vinným za zločiny znásilnění, pohlavního zneužívání či přečiny ohrožení mravní výchovy dítěte nebo šíření pornografie.

Jednal s rozmyslem, po dlouhou dobu.
soudce

Manželé se k trestné činnosti, k níž docházelo od roku 2013 do počátku letošního roku, přiznali. „Je ale pravda, že obžalovaný se doznal vždy jen k tomu, co mu bylo doloženo na videích či fotografiích,“ upozornil předseda senátu Petr Mráka.

Materiály vyměňoval 

Muž si totiž zneužívání dětí při různých sexuálních praktikách, zejména zneužívání nevlastní dcery, dokumentoval a vytvářel si tak sbírku pedofilních snímků a videosouborů. Ty následně směňoval za obdobný materiál s podobně orientovanými lidmi po internetu.

Žena byla podle výroku soudních znalců submisivní a podléhala manželovi, který byl v rodině dominantní postavou. „Byla určitým způsobem ve vleku obžalovaného, ale to neznamená, že by byla zbavena trestní odpovědnosti. Je to dospělá žena, která si i při svých osobnostních rysech a jednoduše strukturované osobnosti musela být vědoma toho, že toto není správné jednání. Tento způsob života jí určitým způsobem vyhovoval, když byla motivována snahou zachovat si životní standard, poskytovaný obžalovaným,“ dodal soudce Mráka.

A upozornil na to, že také muž si byl vědom protiprávnosti svého chování, navíc o své úchylce věděl. „Jednal s rozmyslem, po dlouhou dobu, jen pro své uspokojení a provinil se vůči osobám, o jejichž výchovu měl pečovat. Je otázka, jaké následky bude mít jeho chování na oběti do budoucna,“ dodal soudce.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám