Hlavní obsah

Za prodej drog dětem mu hrozí až 12 let vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBEREC

Z prodeje pervitinu dvěma dívkám, kterým tehdy ještě nebylo 15 let, obžalovala v pondělí státní zástupkyně u Krajského soudu v Liberci Erika Suchého z Českolipska. Hrozí mu až 12 let vězení. Suchý jakékoliv obchodování s drogami popřel.

Foto: Západočeská univerzita v Plzni

Fakulta ekonomická Západočeské univerzity v Plzni se během letních prázdnin přestěhovala z Husovy ulice do univerzitního kampusu na Borech.

Článek

"Je to lež," prohlásil obžalovaný o svědectví jedné z dívek. Druhá se jej zastala a tvrdila, že od něj nikdy žádný pervitin nedostala. Kromě jedné dívky proti Suchému vypovídal již dříve na policii utajený svědek.

Platily sexem

Podle obžaloby Suchý loni od června do října obstaral dívkám drogu vícekrát a se starší z nich dokonce jednou souložil. Jak kriminalistům prozradil utajený svědek, dívky Suchému platily za pervitin sexem. Suchý to ve své obhajobě označil za výmysl. Podle znalců sám závislý na drogách není.

Laboratorní rozbory vlasů prokázaly, že mladší z dívek si pervitin poprvé vzala již ve 12 letech a starší ve 13 letech. "Neměla jsem ho ale od Suchého, kupovala jsem ho v Praze, když jsem tam jezdila za otcem," uvedla mladší dívka při procesu. Dívky drogu buď nasávaly nosem, nebo si ji píchaly do žíly.

Starší z dívek při své pondělní výpovědi jmenovala dalšího muže, od něhož pervitin získávala. Obě se i se Suchým pohybovaly ve skupině lidí závislých na drogách. Scházeli se na okraji Nového Boru na takzvaném Poli. Suchý o něm mluvil jako o rozpadajícím se domu, kde žijí romské rodiny, bezdomovci a lidé s kriminální minulostí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám