Hlavní obsah

Za probodnuté plíce dostal 12 let

Novinky, Lenka Kadeřávková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražský vrchní soud v úterý v odvolacím řízení snížil o dva roky trest 38letému Pavlu Hanzálkovi z Jičínska, kterého před třemi měsíci poslala nižší instance na čtrnáct let za mříže. Podle listopadového rozsudku probodl 42leté Kazašce plíce a vykradl její dům v Praze 10.

Článek

Soudci muži zkrátili pobyt za mřížemi s odůvodněním, že byl zároveň odsouzen za majetkové delikty a celková výměra trestu by tak přesáhla zákonnou horní hranici patnácti let.

Hanzálek se pokusil zavraždit Irinu Shandrinu v červenci loňského roku. Hanzálka znala především prostřednictvím své kamarádky a jeho družky Tatiany, pocházející rovněž z Kazachstánu.

Usvědčil ho mobil oběti

Do jejího domu se vetřel pod záminkou, že si jde prohlédnout volné pokoje k pronajmutí. Poté se prý společně trochu najedli a vše probíhalo v přátelském duchu. Hanzálek však následně fintou oběť vybídl, aby se předklonila a probodl ji nožem s třiceticentimetrovou délkou čepele a zároveň udeřil do hlavy. Následně se zmocnil financí a dalších ženiných věcí včetně mobilního telefonu.

Právě mobil byl kardinálním důkazem, který Hanzálka usvědčil. Obžalovaný totiž zahodil sim kartu, nicméně přístroj používal. Netušil, že policie jej může podle něj dohledat. 

Verze o nájemné vraždě

"Já se stále bojím o život. Měla to být nájemná vražda. On mi říkal, že je to vzkaz," tvrdila dnes napadená.

Za snahou připravit jí o život prý stojí Ukrajinka, která se mstí za to, že odmítla ve svém obchodě prodávat pašované cigarety z Ukrajiny. Také Irinina rodina je o tomto motivu přesvědčena. U soudu však Kazaška, která se stále potýká s vážnými zdravotními problémy, nepromluvila.

Předsedkyně senátu Jaroslava Maternová uvedla, že díky výpovědi poškozené se podařil skutek objasnit. "Jejímu tvrzení, že k útoku mělo dojít z podnětu nějaké známé však soud neuvěřil," řekla soudkyně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám