Hlavní obsah

Za požár ve Vejprtech může manipulace s ohněm, vypukl zřejmě na gauči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chomutov
Aktualizováno

Manipulace s otevřeným ohněm je nejpravděpodobnější příčinou požáru v domově pro zdravotně postižené ve Vejprtech na Chomutovsku. V noci na neděli se tam udusilo osm lidí.

BEZ KOMENTÁŘE: Zásah po požáru ve VejprtechVideo: Aleš Pelikán, Právo

 
Článek

Kriminalisté vyloučili technickou závadu. Hořet začalo podle nich ve společenské místnosti, nejspíše na gauči. „Vyloučili jsme, že by to byl někdo zvenčí, kdo by neměl přístup dovnitř. Budeme se snažit zjistit, kdo je viníkem,“ řekl novinářům vedoucí odboru obecné kriminality Martin Charvát, který připomněl, že policisté případ vyšetřují jako obecné ohrožení z nedbalosti. Pachateli za něj hrozí až osm let.

Zápach spáleniny, nepořádek. Dům ve Vejprtech je po požáru neobyvatelný, ale nespadne

Krimi

Požár vypukl v neděli před pátou hodinou ráno. Na místě zemřelo osm mužů, dalších 30 lidí bylo zraněno. Čtyři muži byli ve středu nadále v péči lékařů. Stav jednoho pacienta, který je v chomutovské nemocnici připojen na plicní ventilaci, je kritický.

Foto: David W Cerny, Reuters

Hasič leze do okna domova pro mentálně postižené ve Vejprtech

„Muž ošetřený s popáleninami se podle zdravotníků cítí dobře, nicméně zůstává na chomutovském chirurgickém oddělení stejně jako pacient na standardním lůžku interního oddělení nemocnice v Mostě," řekl v úterý Právu mluvčí Krajské zdravotní Ivo Chrástecký. Pacient hospitalizovaný v kadaňské nemocnici bude v nejbližší době propuštěn.

„Ze zdravotně-technického hlediska je užívání objektu nepřípustné. Je to propláchnuté požární vodou, je tam cítit pach spáleniny, všude je nepořádek. Musí se kompletně ohořelé části vyměnit, celý barák vymýt, vymalovat, aby nevznikaly plísně," řekl po obhlídce budovy statik Miloslav Čáp.

Nejsme hrdinové, vzkázali policisté pomáhající při požáru ve Vejprtech

Krimi

Starostka Vejprt Jitka Gavdunová (ODS)Video: Aleš Pelikán, Právo

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám