Hlavní obsah

Za požár hangáru na letišti v Ruzyni obvinila policie pět údržbářů

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Policisté obvinili pět údržbářů, kteří údajně způsobili požár v hangáru na letišti v Praze - Ruzyni. Pracovníci podle policie porušili všechny pracovní předpisy při manipulaci s chemikáliemi. Škoda dosáhla 200 miliónů korun, při požáru shořel jeden dvoumotorový dopravní letoun.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Z vybuchlého letadla v Ruzyni zbyla jen hromada trosek.

Článek

Kriminalisté po půlročním vyšetřování obvinili pět mužů ve věku od 33 do 50 let z trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti. Muži v hangáru pracovali jako údržbáři a podle kriminalistů porušili bezpečnostní předpisy při manipulaci s chemikáliemi. Obvinění jsou stíháni na svobodě.

„Při mytí dopravního letounu pracovníci použili vysoce hořlavé látky a elektrický mycí stroj. Uvnitř tohoto stroje došlo ke vznícení par nasáté hořlavé kapaliny a následnému zapálení nahromaděných chemikálií pod letadlem,“ uvedla mluvčí policie Andrea Zoulová s tím, že důsledkem toho byl výbuch a požár hangáru.

Událost se stala 9. června večer. Hořelo v hangáru F, který provozovala firma Czech Airlines Technics, někdejší dceřiná společnost Českých aerolinií. Při požáru se zranil jeden člověk.

Exploze otřásla ruzyňským letištěm, shořelo letadlo ČSAVideo: Jiří Forman, Novinky

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám