Hlavní obsah

Za polití expřítelkyně kyselinou hrozí muži i výjimečný trest

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Krajský státní zástupce Martin Rykl podal obžalobu v případu pětadvacetileté dívky, kterou předloni v Plzni polil útočník kyselinou. Muži za pokus vraždy hrozí 15 až 20 let vězení nebo i výjimečný trest, podle žalobce byla od počátku věc posuzována tak, že pachatel jednal s rozmyslem a zvlášť trýznivým způsobem.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Kriminalista na místě činu zajišťuje stopy. Archivní snímek

Článek

„Obžalobu jsem podal ve středu,” potvrdil Rykl. Upozornil, že v případě uložení výjimečného trestu je sazba 20 až 30 let nebo také doživotí.

Událost se stala předloni 18. listopadu kolem 08.00 v městské části Lobzy. Pachatel polil ženu žíravinou, když nasedala do vozu před domem. Látka jí poleptala obličej včetně očí a nohy i paže, údajně kyselinu také částečně polkla.

Policisté se svědkyní na místě činu Video: Patrik Biskup, Právo

Žena se stále léčí, podstoupila řadu plastických operací. Policisté zadrželi a obvinili podezřelého muže loni v srpnu, jde o bývalého přítele mladé ženy. Soud jej následně poslal do vazby, důvodem byla obava, aby neutekl.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám