Hlavní obsah

Za nehodu se dvěma mrtvými soudí řidiče náklaďáku. Hájí se technickou závadou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tachov

Tachovský okresní soud začal ve středu projednávat tragickou dopravní nehodu z loňského června v Tisové na Tachovsku, při které dva lidé zemřeli a další čtyři se těžce zranili. Z usmrcení z nedbalosti je obžalován 45letý řidič nákladní soupravy, který smetl dodávku plnou lidí.

Vážná nehoda na TachovskuVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Při průjezdu zatáčkou na konci obce nezvládl řízení, s návěsem se dostal do protisměru, kde se střetl s projíždějící dodávkovým vozem,“ řekl státní zástupce. Řidiči navrhuje nepodmíněný trest a několikaletý zákaz řízení.

Návěs kamionu v zatáčce smetl dodávku. Jeden mrtvý, sedm zraněných

Krimi

V dodávce tehdy cestovalo osm cizinců. Na místě zemřela osmačtyřicetiletá žena a další žena podlehla zraněním v nemocnici. Záchranná služba z místa ještě odvezla čtyři muže ve velmi vážném stavu.

Obžalovaný šofér se hlavního líčení nezúčastnil. Podle svého právního zástupce vinu ale odmítá a tvrdí, že příčinou nehody byla technická závada na návěsu.

„Obhajoba předložila svůj znalecký posudek, který má dokazovat, že se nejednalo o vinu řidiče,“ uvedla předsedkyně senátu Michaela Řezníčková.

Foto: Právo

Nehoda na Tachovsku se stala u obce Tisová

Podle ní znalec, kterého přibrala policie, technickou závadu naopak odmítl s tím, že šlo o špatný způsob jízdy obžalovaného.

„Na příští jednání jsem pozvala oba znalce k vzájemné konfrontaci. Pokud ani jeden z nich senát nepřesvědčí, nechám zpracovat superposudek,“ dodala soudkyně.

Reklama

Výběr článků

Načítám