Hlavní obsah

Za loupeže s paralyzérem soud potvrdil tresty vězení

Novinky, bad
Praha

Sedm let za mřížemi za dvě loupeže stráví jedenatřicetiletý Lukáš Tichý. Jeho o dva roky starší komplic Ludvík Vaněk se na svobodu nepodívá tři roky. Rozhodl o tom ve čtvrtek odvolací senát Vrchního soudu v Praze, když oběma mužům potvrdil tresty, které jim vyměřil v červnu Krajský soud v Hradci Králové.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Pražský vrchní soud měl případ na stole už potřetí, v minulosti jej dvakrát vracel kvůli procesním pochybením. Nyní už bylo podle odvolacího senátu vše v pořádku. „Není žádných důvodných pochybností o vině obou obžalovaných,“ konstatoval jeho předseda Jan Sváček.

„Z důvodů, které vyjádřil krajský soud, ale i z názoru předchozích rozhodnutí odvolacího soudu nevyplývá žádná skutečnost, která by mohla toto rozhodnutí zpochybnit,“ podotkl soudce.

Bývalý zaměstnanec bezpečnostní agentury Tichý podle pravomocného rozsudku v letech 2012 a 2014 přepadl v Bělovsi na předměstí Náchoda pracovníky bezpečnostní agentury. V prvním případě s paralyzérem v ruce a šátkem na obličeji muži vytrhl box s penězi, zatímco Vaněk coby řidič čekal opodál. Způsobili tak škodu za 1,3 milionu.

O dva roky později se situace na témže místě v podstatě opakovala. S tím rozdílem, že přepadené zaměstnankyni agentury Tichý stříkl pepřový sprej do obličeje, v druhé ruce držel paralyzér. Jeho výboj sprej zapálil a žena utrpěla těžké popáleniny v obličeji.

V tomto případě si Tichý vzal jako komplice Martinu Vyčítalovou, která dostala podmínku, kterou přijala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám