Hlavní obsah

Za loupež s pohrůžkou únosu dítěte má jít žena na dva roky do vězení

– Plzeň
Právo, Patrik Biskup

Do vězení na dva roky a tři měsíce má jít podle pondělního rozhodnutí plzeňského soudu pětadvacetiletá Kateřina Černá. Společně s o čtyřiatřicet let starším Vojtěchem Mojžíšem loni v červnu přepadli u supermarketu v Plzni 24letého Milana Běleho. Povalili ho na zem a pod pohrůžkou únosu jeho roční dcerky si řekli o peníze. Potrestána za loupež byla jen Černá, její kumpán v průběhu trestního řízení zemřel.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Souzená Kateřina Černá

Článek

K muži, který kolem obchodního domu procházel s kočárkem, přistoupila Černá a chtěla po něm drobné. „Když jí odpověděl, že peníze nemá, přehodila muže přes nohu až upadl. Když ležel na zemi, klekl si na něj její komplic a zabránil mu v pohybu. Žena mu potom řekla, že jestli jim nedá aspoň dvě stovky, odnesou mu dítě. Muž jim ze strachu peníze vydal a lupiči pak z místa utekli,“ uvedla státní zástupkyně. Dopadnout se je kriminalistům podařilo vzápětí.

Černá u soudu vinu popřela. „Není to pravda. V době loupeže jsme na tom místě vůbec nebyla. Musel ho přepadnou někdo jiný. Policajti to na mě hodili, aby se mě zbavili,“ prohlásila Černá, která nikde nepracuje,denně podle svých slov vypije asi dva litry vína a v minulosti ji soud uložil veřejně prospěšné práce za pouliční rvačku.

Přepadený muž u soudu popsal celý incident stejně jako státní zástupkyně v obžalobě. Před senátem vypovídal také policista Pavel Pap, který na místo činu přijel jako první. „Oloupený muž nám pachatele podrobně popsal. Ženu dokonce znal s tím, že ji často vídává právě před supermarketem,“ uvedl policista. „Není pochyb o tom, že se žalovaný trestný čin stal,“ řekla soudkyně Bohdana Kučerová. Rozsudek není pravomocný, Černá se na místě odvolala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám